wijnopslag dagvoorraad in keuken . In dit geval met serveerkast.
De dagvoorraad kunt u juist beter meer onder serveercondities bewaren. Natuurlijk is een wijnserveerkast dan de meest optimale opslag va de wijnflessen. Een rustperiode voor de wijn is wel belangrijk, zeker voor wijnen met een bezinksel geldt dat. Als u deze wijnen een paar weken rechtop laat staan en één dag van te voren op temperatuur laat komen is dat voldoende. Dan is het bezinksel goed naar de bodem van de wijnfles gezakt.
Verder is het verstandig ook de voor de korte termijn opslag de algemene regels te hanteren: donker, en zo constant mogelijke temperatuur liefst wat lager dan kamertemperatuur, en zoveel mogelijk trillingsvrij. Vermijdt opslagruimte waar de temperatuur hoog is en waar veel variatie in temperatuur is (of tocht). Daar kan geen wijn tegen. De gangkast of kelderkast kan eenprima plek zijn. Ook de kruipruimte of trappenhuis (let wel op trillingen) is geschikt. De keuken is vaak ook geschikt, omdat die meestal wat koeler is dan de woonkamer.
Het is ook niet aan te bevelen witte wijnen lang in de koelkast te bewaren. De temperatuur is vaak te laag in de koelkast en de smaak wordt dan vlak. Zonde voor sommige kostbare witte wijnen.