Wijn met Passie en Passie voor Wijn

 

Registratie en labeling van wijnflessen

Heeft u een grote wijnverzameling van veel soorten wijn die goed opgeborgen is in de wijnkelder in vele rekken dan kan het wel lastig zijn het overzicht te behouden en de juiste fles te vinden.

Het kan dan is het zeer handig zijn uw flessen wijn (de wijnvoorraad) te registreren en ook vakken, rekken en eventueel de flessen te labelen met kaartjes. Het registreren kost natuurlijk tijd en werk, maar kan u veel opleveren. U behoudt een beter overzicht over uw wijncollectie en kunt hierbij ook beter bepalen wanneer welke wijn gedronken dient te worden, maar ook waar de fles kunt vinden.

Zoals in een echt magazijn kunt u uw wijnkelder onderverdelen in vakken, met cijfers en letters is dit duidelijk aan te geven. Verticaal de letters en horizontaal de nummers en het vak A12 is snel gevonden. Bij uw registratie kunt u het betreffende vak opnemen.

 

bottle-tags of wine-tags: met deze labels die u aan de hals van de wijnfles kunt hangen kunt u snel de wijn herkennen. Zo hoeft u niet alle flessen uit het wijnrek te halen.
wijnflessen-tags, beter bekend als bottle-tags of wine-tags

Registratie van uw wijncollectie kan natuurlijk in schrift, maar de computer is een beter passend middel. De belangrijkste kenmerken van een wijn kunt u eenvoudig opnemen in een spreadsheet, waarbinnen u kunt zoeken en sorteren naar wens. Nog mooier is hiervoor een speciaal programma te gebruiken.

Specifieke flessen kunt u van een label voorzien dat u aan de hals van de fles hangt. Zou hoeft u de fles niet uit het rek te nemen om te zien of dit de gezochte fles is. Er zijn speciale vochtbestendige wijnfles-tags verkrijgbaar die met watervaste stift of potlood beschreven kunnen worden.