Wijn met Passie en Passie voor Wijn

 

wijnflessen stapelen

De om-en-om stapeltechniek voor wijnflessen is ideaal voor grote partijen van dezelfde flessen wijn. Tussen twee wanden kunt u de flessen hoog opstapelen.
Wijnflessen stapelen om en om.

In de wijnkelder kunt u natuurlijk uw wijnflessen gewoon liggend stapelen, recht op elkaar of zodanig dat de buik van de ene wijnfles precies in de holte van de twee onderliggende flessen ligt.

Nog effectiever en compacter is de om-en-om stapeling van de wijnflessen, hiernaast afgebeeld. In een om-en-om stapeling maakt u optimaal gebruik van de ruimte. Als u de flessen stapelt tussen twee muurtjes of wanden dan kunt u tot hoog doorgaan. De druk wordt goed verdeeld en de flessen liggen stabiel. Deze stapel-techniek van wijnflessen is uitermate geschikt voor grote partijen wijn van dezelfde soort. Het is een stevige stapeling, mits u natuurlijk zorgt dat de buitenste flessen niet kunnen rollen. U kunt in feite alleen van boven af de flessen afnemen.

Een dergelijke stapeling van wijnflessen is dus compact, stevig en stabiel maar niet altijd praktisch.

Door de compacte stapeling kan het verder ook voorkomen, bij meer vochtige ruimtes, dat de etiketten gaan beschimmelen. Doordat de flessen dicht op elkaar liggen is de ventilatie tussen de flessen beperkt. Doordat het vocht niet goed weg kan en er sprake is van vochtophoping kan er sneller schimmel ontstaan.

Is er sprake van een redelijke mate van vocht en risico op schimmelvorming dan kunt u beter wijnrekken gebruiken.

» meer over wijnrekken