De Bordeaux wijnstreek staat bekend om haar prachtige en goede wijnen. De bordeaux wordt beschouwd als een van de beste, zo niet beste wijnstreek ter wereld, waar meer dan 800 miljoen flessen wijn par jaar gemaakt worden van ruim 10.000 producenten. Naast enige parels wan wijnen, worden er ons inziens ook veel wijnen van mindere tot matige kwaliteit geproduceerd. Een Bordeaux wijn staat niet zomaar garant voor kwaliteit.
De druiven voor rode Bordeaux (en rosé) wijnen zijn voornamelijk cabernet-sauvignon en de merlot en de cabernet franc.
De rode wijnen zijn in het algemeen stevig met smaaktonen als zwarte bessen, kersen, chocolade en rijk aan taninne. Rode Bordeaux is een goede bewaarwijn.
Voor de witte Bordeaux wijnen zijn de meest gebruikte druiven de sauvignon blanc (zeer droog) en sémillon (uitstekend geschikt voor de edele rotting en essentieel voor de zoete Bordeauxwijnen) druiven.De zoete wijnen uit de Sauternes en Barsac zijn zeer beroemd als apperatief wijnen. De droge witte wijnen behoren niet gelijk tot de topwijnen, maar de kwaliteit is de laatste jaren aanmerkelijk verbeterd.
De belangrijkste wijnbouw gebieden zijn de Médoc, Graves, Blaye et Bourg, Libourne en Entre-Deux Mers. Hierin treft u vele wijndistricten met hele goede wijnen. De wijndistricten van de Bordeaux treft u rechts.