Wijn met Passie en Passie voor Wijn

 

Wijn uit Toscane

Toscane, vooral de Toscaanse kust, is een snel groeiende wijnproducent van Italië. De eerste Toscaanse wijnen die bekend en wettelijk gereguleerd werden, kwamen uit de heuvels rond Florence.

Tussen Florence en Sienna treffen we het Chianti gebied. De Chianti wijnen kennen een grote verscheidenheid aan kwaliteit en karakter. Niet alleen de natuur variëert, ook de productiemethoden en de gehanteerde druivensoorten. De Chianti is wellicht het meest bekend, mede door de vele toeristische wijnroutes die door dit gebied voeren.

Onder Sienna treffen we Montepulciano (Vino Nobile di Montepulciano) en Montalcino (Brunello die Montalcino) als de belangrijkste wijngebieden.

Aan de kust van Toscane treffen we de nieuwe wereld aan Toscaanse wijnen. Van Lucca, Pisa, Bolgheri en de Maremma, gedreven door wijngoederen als Bolgheri en kwaliteitsgerichte wijngoederen in de Maremma, die in hun kielzog de minder bekende wijngebieden Lucca en Pisa hebben meegenomen.

Niet alleen de wijn uit Toscane is goed, het is een prima vakantiebestemming! Een paradijs op aarde, mooie natuur, goede wijnen, vele olijfolies. Vooral ook een lekkere keuken en sfeervolle, cultuurrijke (oude) stadjes en steden!

Bekijk eens: MAS Authentieke Vakanties Toscane

wijnstreken Toscane - wijngebieden Toscane - Wijn uit toscane/Italië - Toscaanse wijnen
wijngebieden van Toscane